Micić i Lučić u najboljoj petorci Evrolige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 13:00

Micić i Lučić u najboljoj petorci Evrolige

U ponedeljak je Evroliga objavila da je Vladimir Lučić iz minhenskog Bajerna član idealnog tima, a sada je dobio i društvo iz reprezentacije. U pitanju je plejmejker Anadolu Efesa, Vasilije Micić.

On je ove sezon prosečno beležio 16,3 poena, 4,8 asistencija, 2,6 skokova i 1,2 ukradene lopte uz indeks rejting 17.

Šesti je po broju minuta u Evroligi, četvrti u poenima i deveti u asistencijama.

Glasovima navijača, medija, trenera i kapitena timova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učesnika, reprezentavci Srbije izglasani su u najbolji tim najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Lučić u najboljoj petorci Evrolige

Srpski košarkaš Vladimir Lučić uvršten je u najbolju petorku Evrolige za ovu sezonu, saopšteno je na zvaničnom sajtu elitnog takmičenja.

U izboru navijača, medija, trenera i kapitena, krilni košarkaš Bajerna prvi je član idealne petorke za sezonu 2020/21.

Lučić je u proseku beležio 13.6 poena i 4.8 skokova i bio je jedan od najvažnijih igrača svoje ekipe koja je takmičenje završila u četvrtfinalu Evrolige.

U trećem meču plej-of serije sa Olimpijom iz Milana, srpski reprezentativac upisao je rekord karijere postigavši 27 poena.

Nekadašnji košarkaš Partizana je dva puta ove sezone dobio priznanje za najboljeg igrača nedelje u Evroligi.

Itudisu novi dvogodišnji ugovor sa CSKA

Grčki košarkaški trener Dimitris Itudis produžio je ugovor sa moskovskim CSKA na još dve godine, saopšteno je na sajtu kluba.

Itudis je na klupu „armejaca“ došao 2014. godine i sa novim ugovorom koji ističe 2023. godine biće trener sa najdužim stažom u novijoj istoriji CSKA.

Sa slavnim moskovskim klubom Itudis je osvojio dve titule šampiona Evrope, a šest puta je učestvovao na Fajnal-foru Evrolige i isto toliko puta bio šampion VTB lige i prvak Rusije.

Koliko je ovo uspešna saradnja na obostrano zadovoljstvo svedoči i podatak da je grčki stručnjak 2016. i 2019. godine biran za najboljeg trenera Evrolige, a kolege su ga u proteklom periodu čak tri puta imenovale i za najboljeg trenera VTB lige.

Itudis je najuspešniji trener u istoriji CSKA po broju pobeda u Evroligi. Pod njegovim vođstvom Moskovljani su zabeležili 375 trijumfa od ukupno 455 mečeva.

"Velika je privilegija i čast da su mi Norisk Nikel, Andrej Vatutuin i CSKA ukazali poverenje da i dalje vodim tim. Iskreno sam zahvalan na tome. Kao što navijači i menadžmet kluba znaju vrlo dobro, za mene je to i obaveza da boje, istoriju, ali budućnost CSKA branim na najbolji mogući način. Zahvaljujući saradnji sa ljudima iz menadžmenta, stručnog štaba, igračima i svi zaposlenima u klubu, osećam da sam postao bolji trener i čovek. Obećavam da ću nastaviti naporno da radim, donosim nove ideje i ulažem mnogo truda“ izjavio je Itudis.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lučić u idealnoj petorci Evrolige

Izvor: RTS, 17.Maj.2021

Srpski košarkaš iz redova minhenskog Bajerna Vladimir Lučić uvršten je u najbolju petorku Evrolige ove sezone. . Lučić je odigrao odličnu sezonu u Bajernu, koji je regularni deo sezone Evrolige završio na petom mestu na tabeli, a potom eliminisan u četvrtfinalu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.