Mi Bunjevci imamo samo Srbiju

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mi Bunjevci imamo samo Srbiju"

Novi Sad -- Predsednik Bunjevačke matice Ivan Sedlak kaže da Bunjevci nemaju drugu državu osim Srbije i dodao da lojalnost Bunjevaca prema Srbiji nikada nije bila upitna.

"Za razliku od drugih manjina, nama je Srbija matična država. Otuda je i naša lojalnost Srbiji nešto što nikada nije bilo pod znakom pitanja, a podrška pokrajinskih organa nam je dragocena u očuvanju našeg identiteta", rekao je Sedlak u razgovoru sa pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i odnose sa verskim zajednicama Miroslavom Štatkićem.

Štatkić je rekao da Bunjevačka matica može da računa na punu podršku pokrajinskih vlasti u svim aktivnostima koje su usmerene na očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta Bunjevaca.

"Isto kao što smo kao prvi cilj proklamovali očuvanje identiteta srpskog naroda u Vojvodini, maksimalno ćemo podržavati i čuvanje identiteta svih drugih, uključujući naravno i Bunjevce", rekao je Štatkić, a preneo Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sedlak: Srbija je matična država Bunjevaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2016

Predsednik Bunjevačke matice Ivan Sedlak izjavio je danas da Bunjevci nemaju drugu matičnu državu osim Srbije i dodao da lojalnost Bunjevaca prema Srbiji nikada nije bila upitna..."Mi Bunjevci svoju maticu nemamo nigde osim u Srbiji i za razliku od drugih manjina, nama je Srbija jedina matična država....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.