Metla 2020 da otkloni nedostatke, odbijen prigovor Parovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 16:40

"Metla 2020" da otkloni nedostatke, odbijen prigovor Parovića

Republička izborna komisija (RIK) naložila je večeras koaliciji "Metla 2020" da u roku od 48 sati otkloni nedostatke kako bi lista te koalicije podneta za izbore 21. juna mogla biti proglašena i odbacila je prigovor Miroslava Parovića na rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji.

Proverom Spiska birača utvrđeno je da koalicija „Metla 2020“ ima 9.872 pravno valjanih izjava birača, što je 128 manje od potrebnih 10.000.

Kako je navedeno na večerašnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sednici, proverom Spiska birača utvrđeno je da 368 osoba koje su svojim potpisom podržale tu koaliciju, nije upisno u jedinstveni birački spisak, 88 osoba je podržalo neku od prethodnih izbornih lista, a tri osobe su dva puta upisane u Spisak birača.

RIK je na sednici odbacio prigovor Miroslava Parovića, predsednika političke stranke Narodni slobodarski pokret, koji je podneo na rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih 4. marta.

Odbijeni prigovor Parovića je podnet u ime izborne liste „Narodni blok - Velimir Ilić - general Momir Stojanović, koju čine koalicija stranaka Nova Srbija i Narodni slobodarski pokret, a u kojem se ističe da je nedopustivo da navedenoj koaliciji ili bilo kom drugom učesniku budu ograničena izborna prava.

Kako je ranije naveo u prigovoru Parović, koalicija ispred koje je podneo prigovor nalazi se u lošijem položaju od onih koje su potpise sakupile pre vanrednog stanja.

U odbijenom prigovoru se navodi i da se Srbija i dalje nalazi u epidemiji i da su na snazi i dalje vanredne mere koje otežavaju prikupljanje potpisa, pa predlaže da se rešenje poništi, a da se izborne radnje zaustave do završetka pandemije.

Prigovor je odbačen sa obrazloženjem da je neblagovremen i podnet od neovlašćenog lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pokret Metla 2020 predao izbornu listu

Izvor: RTS, 12.Maj.2020

Pokret Metla 2020 predao je Republičkoj izbornoj komisiji listu za izbore koji će biti održani 21. juna, a prvi na listi je član Predsedništva tog pokreta Miloš Jovanović. . Miloš Jovanović je novinarima rekao da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.