Meštani sela Ušće blokirali raskrsnicu zbog azilanata

Izvor: Press, 27.Nov.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani sela Ušće blokirali raskrsnicu zbog azilanata

Prema rečima okupljenih građana, put drže u blokadi jutros od 9 sati i neće dozvoliti da azilanti, koji čekaju u autobusu, budu smešteni u barake.
Građani su na raskrsnici podigli šator zbog snega koji neprestano veje i mirno protestuju, a saobraćaj se na tom delu puta obavlja normalno.
Jedan od azilanata koji se predstavio kao Kamaran iz Pakistana rekao je Tanjugu da je u Srbiji oko meses dana i da mu je cilj da ode u Nemačku gde su mu već članovi porodice, odnosno stariji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << brat i sestra.
Zamenik predsednika opštine Obrenovac Dragoslav Mršević rekao je Tanjugu da je opštinsko rukovodstvo, kao i rukovodstvo TENT-a, iz medija saznalo za odluku vlade i da će azilanti biti smešteni u neposrednoj blizini termoelektrane.
Prema njegovim rečima, na satanku koji je ranije danas održan u TENT-u, kome je, pored rukovodstva teremoelektrane i opštine, prisustvovao i direktor Komesarijata za izbeglice Vladimir Cucić zaključeno je da se mora naći neko drugo rešenje.
"Pored straha meštana koje nema nikakvog rasističkog, ksenofobičnog ili rasnog prizvuka, možda još veći problem predstavlja bezbednost", rekao je Mrševcih.
On je kazao da u rukovodstvu TENT-a kažu da je nepromišljena ideja da se u blizini tako važnog objekta, gde se proizvodi oko 30 odsto struje u Srbiji, nalaze ljudi "koji su do juče pucali po nekim ratištima Sirije, Egipta ili nekih drugih zemalja".
On je naglasio da tim ljudima mora da se pronađe adekvatan smeštaj i da bi jedno od rešenja moglo da bude smeštaj u nekoj od kasarni.
Jedan od meštana Dragan Anišić rekao je da i, prema njegovom mišljenju, azilanti ne bi trebalo da budu smešteni tu gde je " vlada odlučila".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meštani sprečili azilante da uđu u barake

Izvor: Politika, 27.Nov.2013

Nećemo puštati decu da idu u školu sve dok vlada Srbije ne promeni svoju odluku, poručili žitelji dva obrenovačka naselja na protestu..Na skretanju iz Skele za Ušće, kod Termoelektrane „Nikola Tesla B”, parkirao se autobus pun azilanata. Njih sedamdesetak – iz Pakistana, Avganistana, Sirije,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.