Meštani otkrili spomen ploču omiljenom lekaru

Izvor: S media, 09.Maj.2010, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani otkrili spomen ploču omiljenom lekaru

Meštani pomoravskog sela Lugavčina postavili su na seosku ambulantu spomen ploču s imenom lekara Saleha al Siaidia koji je čitav radni vek proveo u tom mestu.

Meštani su danas, na 40. dan od smrti doktora Saleha al Siaidia, koji je sahranjen na beogradskom groblju Orlovača, otkrili spomen ploču na seoskoj ambulanti. Znatan broj meštana bio je organizovano pre 40 dana na sahrani njihovog omiljenog lekara.

Na otkrivanju spomen ploče govorili su konzul Iraka u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbiji Mustama al Džubiri, predsednik Iračke dijaspore u Srbiji Hana Hana i gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

Saleh al Siaidi rodjen je u Iraku, studije medicine započeo je u Istanbulu, ali kada je posle prve godine studija posetio Jugoslaviju, studije je nastavio u Beogradu. Siaidi se po završetku studija zaposlio u Lugavčini u kojoj je radio do kraja radnog veka.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.