Meštani okačili tablu: Selo na prodaju

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2010, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani okačili tablu: Selo na prodaju

Stanovnici Akvakalde na ostrvu Lipari, u Tirenskom moru, stavili su svoje selo na prodaju u znak protesta što nadležne institucija ne čine ništa kako bi rešile njihove probleme.

Ovog vikenda, na ulazu u selo postavljen je široki transparent sa natpisom "Akvakalda na prodaju", a ispred svake kuće istaknuta je tabla "kuća na prodaju".

Nesvakidašnji protest inicirali su sami stanovnici Akvakalde koji tvrde da su ih nadležne vlasti zaboravile i da selu preti propast. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Zbog čestih poplava, izazvanih visokim plimama, putevi koji vode do ovog mesta potpuno su izrovani tako da je gotovo nemoguće stići do sela.

"Pošto svi dižu ruke od nas, nismo imali drugog izbora nego da selo prodamo najboljem ponuđaču i da odemo", kazao je starešina sela Enco Motola, prenela je agencija Ansa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.