Mesi probio led, može li Čelsi da ga zaustavi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi probio led, može li Čelsi da ga zaustavi?

Nokaut faza Lige šampiona Barselona - Čelsi, čin šesti, ko će u četvrtfinale? Sutrašnji revanš na Nou Kampu rešiće dilemu da li će Barselona četvrti put u 18 godina izbaciti Čelsi u eliminacionoj rundi ili će "plavci" izjednačiti skor na 3:3.

Pobednika nije bilo u prvom susretu na londonskom Stamford bridžu 1:1 i to pošto su se gosti iz Katalonije izvukli golom Lionela Mesija 15 minuta pre kraja, što im garantuje mirniju situaciju od Čelsija.

Tim golom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čelsi je ispao iz grupe od šest timova kojima Argentinac nije dao gol u Evropi (Atletiko Madrid, Inter, Benfika, Liverpul, Rubin i Udineze) i sada je pred odbranom engleskog šampiona, koja nije sačuvala mrežu na poslednje četiri utakmice, novi zadatak da zaustavi prvu zvezdu Barselone.

Pored toga "plavci" igraju i protiv tradicije, Barselona je u istoriji doživela samo dva poraza od engleskih klubova na Nou Kampu, uz skor od 19 pobeda i 11 remija.

Da je pred Čelsijem veliki izazov svestan je i temperamentni menadžer Antonio Konte.

"Moramo da budemo veoma dobri ako mislimo da pariramo jedno od najboljih timova sveta. Spremni smo da patimo, kao što je bio slučaj u prvom meču kada smo skoro bili savršeni. Nemamo veliko iskustvo, mnogi moji fudbaleri igraju drugu sezonu u Ligi šampiona i neophodno je da iskoristimo svaku priliku", rekao je Konte u najavi meča.

Barselona, uz oporavljenog kapitena Andresa Inijeste, juri čak 11. uzastopno četvrtfinale Lige šampiona.

"Čelsi je jak protivnik, posebno u odbrani i veoma homogen. Nadam se da ćemo biti na nivou i proći dalje", kratak je bio Valverde.

Drugi meč sutra je čista formalnost, Bajern u Istanbulu odrađuje posao prolaska dalje protiv Bešiktaša Duška Tošića nakon pobede u Minhenu 5:0.

Tošić se očekuje u startnoj postavi "crnih orlova" koji žele da se dostojno oproste od istorijske sezone u Ligi šampiona u kojoj su postali prvi klub iz Turske u osmini finala sa prvog mesta.

Utakmica između Bešiktaša i Bajerna počinje u 18 sati, a Barselona i Čelsi u 20.45.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.