Mešanje SAD će ugroziti poverenje

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mešanje SAD će ugroziti poverenje"

Hongkong -- Liderka Hongkonga Keri Lam izjavila je da su prošlonedeljni sukobi demonstranata i policije ugrozili nade da će prekid nasilja omogućiti oporavak ekonomije.

Lam je najavila da će vlada uskoro pokrenuti četvrti krug mera za podršku poslovanju, zaštitu radnih mesta i pružanje ekonomskih olakšica.

Ona je ocenila i da novi američki zakon za odbranu ljudskih prava u Hongkongu predstavlja "mešanje u poslove te teritorije, koje će ugroziti poverenje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razviti neizvesno poslovno okruženje".

Hongkoška policija ponovo je tokom vikenda koristila suzavac da bi rasterala hiljade demonstranata koji su izašli na ulice tog grada pod kineskom kontrolom.

Protest u trgovačkoj četvrti Cim Ca Cui usledio je nakon što su se stotine ljudi okupile ispred američkog konzulata u Hongkongu u znak zahvalnosti zbog podrške SAD antivladinim protestima koji traju skoro šest meseci. Američki predsednik Donald Tramp je protekle nedelje potpisao zakon koji je prethodno usvojio Kongres, a kojim se podržavaju protesti u Honkongu i predviđaju sankcije za kineske i honkoške funkcionere.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.