Merkelova zabrinuta: Tražim hitnu reakciju

Izvor: B92, 15.Jan.2021, 13:54

Merkelova zabrinuta: "Tražim hitnu reakciju"

Berlin -- Broj zaraženih koronavirusom u Nemačkoj premašio je dva miliona, dok je broj preminulih od posledica ove infekcije dostigao skoro 45.000.

To su saopštili stručnjaci dan nakon što je kancelarka Angela Merkel zatražila brzu reakciju kako bi se obuzdalo širenje virusa.

Prema podacima Instituta "Robert Koh", broj novih slučajeva porastao je za 22.368 na 2.000.958, prenosi Rojters.

To je najmanj porast broja zaraženih petkom posle više od dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseca, a situacija na odeljenima za intenzivnu negu se, takođe, blago poboljšala.

Međutim, veliki broj smrtnih slučajeva, kojih je danas 1.113, i zabrinutost zbog pojave zaraznijih sojeva koronavirusa podstiču strahove da postojeće mere zaključavanja ne daju rezultate.

U Nemačkoj je juče zabeležen rekordan broj smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa - 1.244, a od početka pandemije preminulo je gotovo 45.000 ljudi, prenosi Rojters.

Nemački Bild juče je objavio da kancelarka Angela Merkel razmatra uvođenje najstrožeg zaključavanja zbog pandemije koronavirusa, koji bi značio potpuno zatvaranje zemlje.

Sve informacije o pandemiji koronavirusa u svetu pratite iz minuta u minut OVDE.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel traži brzu reakciju, više od dva miliona zaraženih

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2021

BERLIN - Broj zaraženih korona virusom u Njemačkoj premašio je dva miliona, dok je broj preminulih od posljedica ove infekcije dostigao skoro 45.000, saopštili su stručnjaci dan nakon što je kancelarka Angela Merkel zatražila brzu reakciju kako bi se obuzdalo širenje virusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.