Merkelova isključila mogućnost saradnje s populistima

Izvor: B92, 03.Maj.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova isključila mogućnost saradnje s populistima

Nemačka kancelarka isključila je mogućnost saradnje između evropskih demokratskih hrišćana i populističkih partija desnog centra posle evropskih izbora.

Angela Merkel je odbacila takvu saradnju pošto se mađarski premijer Viktor Orban založio za saradnju sa ultradesničarskim liderom Mateom Salvinijem po pitanju migracione politike, prenosi danas list Špigel.

Tokom posete Nigeriji, Merkel je ponovila da podržava vodećeg kandidata desnog centa Manfreda Vebera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i istakla da "neće biti saradnje sa desničarskim partijama posle izbora", navodi nemački list.

Orban je juče u Budimpešti rekao da će tražiti način da sarađuje sa zamenikom italijanskog premijera, Salvinijem, jer, kako je rekao, Evropi su posle majskih izbora potrebni lideri koji se protive imigraciji.

Mađarski premijer je rekao da će, ako se Evropska narodna partija poveže sa levo orijentisanim strankama posle izbora za Evropski parlament, biti teško da se i njegova stranka Fides nađe u toj grupi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.