Merkelova, Putin i Oland za samit o Ukrajini

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova, Putin i Oland za samit o Ukrajini

Angela Merkel, Vladimir Putin i Fransoa Oland složili su u telefonskom razgovoru da bi bilo korisno da se uskoro održi samit posvećen situaciji u Ukrajini.

Nemačka kancelarka i predsednici Rusije i Francuske su razgovarali o primeni mirovnog sporazuma usvojenim polovinom februara u Minsku, navodi se u saopštenju iz Olandovog kabineta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Oni su potvrdili posvećenost daljem kontaktu na nivou Merkel-Putin-Oland s ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o situaciji na istoku Ukrajine", dodala je Jelisejska palata.

Nedavni sastanak Angele Merkel s Olandom i Porošenkom, bez Putina, pokrenuo je sumnje o razlozima odsustva ruskog predsednika, posle obnovljenih tenzija u istočnoj Ukrajini.

Troje zvaničnika je danas potvrdilo da bi bilo "korisno narednih nedelja održati samit" zajedno s Porošenkom.

Angela Merkel, Oland i Putin su pozvali na potpuno primirje, inače dogovoreno 15. februara u Minsku, od 1. septembra kada učenici polaze u školu.

Uprkos primirju uvedenom polovinom februara, incidenti u istočnoj Ukrajini pod kontrolom proruskih pobunjenika gotovo su svakodnevni.

Od aprila 2014. godine, kada su počeli sukobi između ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika, poginulo je više od 6.800 ljudi.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angela Merkel, Putin i Oland za održavanje samita o Ukrajini

Izvor: Blic, 29.Avg.2015

Angela Merkel, Vladimir Putin i Fransoa Oland složili su danas u telefonskom razgovoru da bi bilo "korisno" da se uskoro održi samit posvećen situaciji u Ukrajini, saopštila je Jelisejska palata...Nemačka kancelarka i predsednici Rusije i Francuske su razgovarali o primeni mirovnog sporazuma usvojenim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.