Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Njemačka će i dalje pružati podršku Srbiji

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću uspjeh na održanim predsjedničkim izborima i poručila da će njemačka vlada i u budućnosti pružati podršku i Vučiću i Srbiji.

"Poštovani gospodine premijeru, srdačno vam čestitam na uspjehu na predsjedničkim izborima 2. aprila", navodi se u čestitki.

Merkelova ističe da se Srbija nalazi pred velikim izazovima.

"Odlučan nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << reformi, dalji koraci u približavanju EU ali i regionalno pomirenje i saradnja predstavljaju važne zadatke. Njemačka vlada će pružati snažnu podršku vama i vašoj zemlji i u budućnosti", rekla je Merkelova, objavljeno je na veb-sajtu njemačke vlade.

Ona je dodala da se raduje nastavku saradnje sa Vučićem i na novoj funkciji.

"Želim vam sve najbolje, kao i puno sreće i uspjeha u obavljanju vaših budućih zadataka kao predsjednika", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.