Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Nema pregovora s Britanijom do zvanične objave raskida s EU

BERLIN - Čelnici Njemačke, Francuske i Italije saopštili su da neće biti pregovora s Britanijom o odlasku te zemlje iz Evropske unije dok London zvanično ne objavi svoju namjeru da raskine s blokom.

- Saglasili smo se da neće biti formalnih ni neformalnih razgovora dok se Britanija na pozove na Član 50 - izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkel se obratila novinarima u ponedjeljak u Berlinu nakon sastanka s francuskim predsjednikom Fransoa Olandom i italijanskim premijerom Mateom Rencijem.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lideri EU o posljedicama Brexita

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2016, 08:56

U Briselu danas počinje dvodnevni samit lidera EU o posljedicama odluke Velike Britanije da napusti Uniju. Razgovarat će se i o budućem statusu Velike Britanije. Čelnici Njemačke, Francuske i Italije sinoć su priopćili da neće biti pregovora s Britanijom o odlasku te zemlje iz Europske unije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.