Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Nastavak sankcija Rusiji neizbežan

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da su sankcije Rusiji neizbežne i da će za rešavanje krize u Ukrajini biti potrebni strpljenje i istrajnost.

"Ništa ne opravdava rusku aneksiju Krima i ništa ne opravdava rusko direktno ili indirektno mešanje u sukobe u Donjecku i Lugansku", izjavila je Merkel u govoru poslanicima.

Nemačka kancelarka je rekla da mogućnost prekida vatre na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << istoku Ukrajine još nije realna i da su zato "ekonomske sankcije i dalje neizbežne", a biće potrebni "strpljenje i istrajnost" da bi se rešila kriza.

Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin su redovno razgovarali od početka ukrajinske krize, a nedavno su se i sastali na samitu Grupe 20 u Australiji. Posle tog šestočasovnog razgovora u cetiri oka, nemačka kancelarka je izjavila da Rusija podriva mir u Evropi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Angela Merkel: Ekonomske sankcije prema Moskvi ostaju na snazi

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2014, 10:57

27.11.2014. -..Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je uverenje da će ekonomske sankcije prema Moskvi ostati na snazi dok Rusija ne promeni politiku prema Ukrajini. Merkel je ovo izjavila na kongresu porodičnih preduzeća u Berlinu...Neumorno radimo na diplomatskom regulisanju krize. Međutim,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.