Mere zaštite Notr Dama nisu dovoljne

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mere zaštite Notr Dama nisu dovoljne"

Pariz -- Ekološke grupe i jedan od najvećih francuskih sindikata Se-Že-Te uputili su poziv da se preduzmu mere bezbednosti osiguranja dekontaminacije katedrale Notr Dam.

Oni su uputili poziv da se preduzmu mere bezbednosti radi osiguranja dekontaminacije u katedrali Notr Dam kako se radnici i stanovnici ne bi izlagali nebezbednim nivoima olova.

Regionalna administracija u Parizu obustavila je posao uklanjanja opasnih materija iz razorene pariske katedrale prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseca pod pritiskom inspektora rada zabrinutih zbog zdravstvenog rizika za radnike, preneo je AP.

Administracija je saopštila da će, kada budu započeti radovi na uklanjanju olova, biti pooštreni bezbednosni postupci, upotrebljena nova oprema i dozvoljeno mnogo manjem broju radnika da uđu unutra, čime će se sprečiti bilo kakvo ispuštanje zagađujućih elemenata spolja.

Predstavnici ekoloških grupa i sindikata Se-Že-Te su, međutim, izjavili na konferenciji za novinare da ne smatraju da su vladine zaštitne mere dovoljne. Oni su zatražili da se redovno ažuriraju podaci koji prikazuje nivo olova u vazduhu kao i formiranje medicinskog centra za nadgledanje vatrogasaca, radnika i stanovnika.

Zamenica gradonačelnika Pariza An Suiri izjavila je da će ažurirana merenja nivoa olova biti objavljena sutra. Rad na dekontaminaciji bi trebalo da bude nastavljen u sredu, počevši od trga ispred Notr Dama i susednih ulica, rekla je Suiri.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sve veća koncentracija olova u blizini Notr Dama

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2019

ARIZ - Ekološke grupe i jedan od najvećih francuskih sindikata Se-Že-Te uputili su danas poziv da se preduzmu mjere bezbjednosti radi osiguranja dekontaminacije u katedrali Notr Dam kako se radnici i stanovnici ne bi izlagali nebezbijednim nivoima olova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.