Čarls Menson se nije pojavio na saslušanju za svoje oslobađanje

Izvor: Blic, 11.Apr.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čarls Menson se nije pojavio na saslušanju za svoje oslobađanje

Vremešni masovni ubica Čarls Menson nije se danas pojavio na 12. i najverovatnije poslednjem saslušanju za njegovo uslovno oslobođanje iz zatvora u Kaliforniji.

Menson (77) rekao je da nije planirao da prisustvuje današnjem saslušanju, iako bi to mogla da bude njegova poslednja prilika da moli za slobodu.

Prema sadašnjem američkom zakonu, zatvorenicima može da bude onemogućeno da u narednih 15 godina od poslednjeg zahteva, podnesu novi zahtev za uslovno puštanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na slobodu.

U tom slučaju, Menson bi imao 92 godine kada bi mu ponovo bilo dozvoljeno da traži da ga puste iz zatvora.

Advokat DeDžon Ramon Luis, koji je po službenoj dužnosti određen da zastupa Mensona, rekao je da je njegov klijent odbio da se vidi s njim.

Menson je 1972, zajedno sa još četiri člana svoje "duhovne porodice", osuđen na doživotni zatvor posle jednog od najgnusnijih masovnih ubistva u američkoj istoriji, kada su 1969. ubijeni glumica Šeron Tejt, supruga reditelja Romana Polanskog, i još šest osoba.

Šeron Tejt (26) je u trenutku ubistva bila u osmom mesecu trudnoće, i izbodena je nožem dok je molila napadača, i to ženu iz Mensonove bande, da joj ne ubije bebu.

Povezane vesti: SAD: Mobilni telefon u ćeliji najpoznatijeg zločinca

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čarls Menson "zaćutao"

Izvor: Mondo, 11.Apr.2012

Komisija nije odobrila vremešnom masovnom ubici Čarlsu Mensonu uslovnu nakon što se nije pojavio na 12. saslušanju.

Nastavak na Mondo...

Odbijen Mensonov zahtev za uslovnu

Izvor: B92, 12.Apr.2012, 01:35

Korkoran -- Sud u Kaliforniji odbio je da masovnog ubicu Čarlsa Mensona (77) pusti na uslovnu slobodu, odbacivši njegov 12. i verovatno poslednji zahtev za oslobađanje...Menson se nije danas pojavio na saslušanju u sudu, navodeći da to nije planirao...Prema sadašnjem američkom zakonu, zatvorenicima...

Nastavak na B92...

Menson ostaje u zatvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2012

KORKORAN -..Sud u Kaliforniji odbio je danas da vremešnog masovnog ubicu Čarlsa Mensona (77) pusti na uslovnu slobodu, odbacivši njegov 12. i najverovatnije poslednji zahtev za oslobađanje...Menson se nije danas pojavio na saslušanju u sudu, navodeći da to nije planirao...Prema sadašnjem američkom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.