Mel Gibson ponovo optužen da mrzi Jevreje

Izvor: Blic, 12.Apr.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mel Gibson ponovo optužen da mrzi Jevreje

Scenarista filma "Niske strasti" Džo Esterhas optužio je glumca Mela Gibsona da mrzi Jevreje.

Esterhas tvrdi da je Gibson pretio smrću bivšoj devojci Oksani Gregorijevoj, da poriče holokaust nad Jevrejima i da diskriminiše Jevreje.

Sve je počelo kada je Gibson odbio scenario Esterhasija za film o Judi Makabejcu, rekavši da je to najgori scenario koji je ikada pročitao.

Gibson je odbacio sve optužbe i odgovorio na pismo.

- Primio sam tvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pismo. Neću ti odgovoriti na svaku rečenicu koji si napisao, ali većina stvari koje si napisao su laži i izmišljotine. Nadao sam se da čovek koji za sebe tvrdi da je principijalan, prestao bi rad na projektu, ukoliko je istina da ja mrzim Jevreje - tvrdi Mel.

"Vorner Bros" studio zaustavio je rad na filmu, jer su smatrali da scenario nije dovoljno interesantan.

Gibson je i ranije optuživan za antisemitizam.

On je 2006. godine uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola i tada je izjavio da su "Jevreji krivi za sve ratove".

Gibson se kasnije pokajao zbog svog ponašanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.