Mektić potvrdio: BiH će vratiti studente u Nigeriju

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić potvrdio: BiH će vratiti studente u Nigeriju

Dvojicu nigerijskih studenata Abiju Ućenu Aleksandra i Eboha Keneta Činedu vlasti BiH vratiće u zemlju porekla - Nigeriju.

To je potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, uz objašnjenje da je to njihova želja, ali i da ih je strah od povratka u Hrvatsku.

"Oni su pristali da uđu u tzv. AVR program dobrovoljnog povratka, uz njihovu saglasnost mi ih možemo vratiti u njihovu zemlju porekla, a da ih ne izlažemo dodatnim procedurama, readmisijama itd.", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Mektić za N1.

On je pojasnio da nije iskorišćena mogućnost readmisije, odnosno povratka u zemlju u kojoj je imigrant boravio pre ulaska u BiH, a koju Bosni i Hercegovini, u ovakvim slučajevima, garantuje sporazum potpisan s Hrvatskom.

"Oni su iskazali veliku bojazan i strah od povratka u Hrvatsku, da bi tamo mogli biti dodatno maltretirani i da se jednostavno boje za svoj vlastiti život", rekao je Mektić.

Mektić je dodao i da dva nigerijska studenta nisu tražila azil u BiH, i još jednom naglasio da će vlasti BiH omogućiti njihov povratak u Nigeriju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mektić: BiH će vratiti studente u Nigeriju

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2019

​SARAJEVO - Dvojicu nigerijskih studenata Abiju Ućenu Aleksandra i Eboha Keneta Činedu vlasti BiH vratiće u zemlju porjekla - Nigeriju, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, uz objašnjenje da je to njihova želja, ali i da ih je strah od povratka u Hrvatsku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.