Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2016, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Virus zika dijagnosticiran kod 37 ljudi

Kod 34 ljudi u Meksiku je dijagnosticiran virus zika, dok je troje Meskikanaca zaraženo u inozemstvu, rekao je zdravstveni dužnosik za radio Imagen.

Epidemija izazvana virusom zika potiče iz Brazila i širi se preko teritorije Latinske Amerike.

Trenutno je ovaj vrirus dijagnosticiran u 27 država širom svijeta, uključujući i obje Amerike, Južni Pacifik i neke europske zemlje, prenosi "Sputnjik". Virus zika prvenstveno utiče na majmune i ljude, a prenose ga komarci. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Uzročna veza između virusa i neuroloških poremećaja, uključujući i mikrocefaliju koja izaziva rađanje beba sa abnormalno malim glavama, još nije potvrđena.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je juče globalnu krizu zbog alarmantnog širenja virusa.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Virus zika može se pojaviti i u BiH: Komarac prenosilac sve otporniji i opasniji

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2016

SARAJEVO - Virus zika koji se trenutno velikom brzinom širi zemljama Južne Amerike, tropskim i suptropskim pojasem Zemlje, mogao bi se pojaviti i u Bosni i Hercegovini. Razlog tome je prilagođavanje komaraca koji prenose zika virus na hladniju klimu...Lijeka na ovaj virus još uvijek nema, a pretpostavlja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.