Meksiko: Uhapšen narko bos El Kos

Izvor: Blic, 13.Sep.2012, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Uhapšen narko bos El Kos

Meksička vojska potvrdila je da je uhapsila jednog od najtraženijijih narko bosova Horhea Kostilja, poznatijeg kao El Kos, a njegovo hvatanje označava veliku pobedu za predsednika na odlasku Felipea Kalderona, koji je pre nekoliko godina krenuo u rat s organizovanim kriminalom.

El Kos je pripadnik zloglasnog Gulf kartela, koji se za premoć na severoistoku zemlje bori s kartelom Zetas.

Policija je objavila snimke uhapšenog El Kosa, odevenog u plavu pancirku i s lisicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na rukama.

Ispred njega je poslagano oružje i brojni luksuzni predmeti koji su zaplenjeni u akciji njegovog hapšenja. Uz El Kosa uhapšeno je i pet njegovih telohranitelja.

Američki stejt department ponudio je nagradu od pet miliona dolara za njegovo hvatanje, a Federalni istražni biro (FBI) nada da će ga Meksiko izručiti Sjedinjenim Američkim Državama.

Povezane vesti: U sukobima narko kartela u Meskiku 29 mrtvih Preživeo masakr u Meksiku praveći se mrtav Uhapšeni članovi meskičkog narko kartela u Madridu Pensilvanija: Ubio ženu, njenog ljubavnika i njegovu majku Uhapšen vođa narko kartela Setas na severu Meksika

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.