Meksiko:Raste broj tela iz grobnica

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko:Raste broj tela iz grobnica

Meksiko Siti -- Broj tela nađenih u tajnim masovnim grobnicama u meksičkoj državi Halisko porastao na 55, izjavio glavni tužilac te savezne države, Luis Karlos Nahera.

Na konferenciji za novinare u glavnom gradu Haliska Gvadalahari Nahera je rekao da vlasti imaju tragove koji ih mogu odvesti do odgovornih za ubistva i masovne grobnice.

Masovne grobnice su otkrivene kada su meksička vojska i lokalna, državna i federalna policija bile u potrazi za dva nestala policajca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su učestvovali u federalnoj istrazi.

Federalna agencija za istrage o organizovanom kriminalu, koja je rukovodila potragom, saopštila je da tela dvojice federalnih inspektora nisu pronađena.

Iz Kancelarije federalnog tužilaštva nije potvrđen identitet tela niti uzroci ubistava.

Desetine tajnih grobnica sa stotinama tela otkrivene su proteklih godina širom Meksika tokom borbe krijumčara droge i državnih snaga. Računa se da su bande u sukobima, i iz osvete i radi zastrašivanja, ubile 77.000 ljudi od 2006. godine do sada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.