Meksička vojska ubila 25 pripadnika narko-klana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksička vojska ubila 25 pripadnika narko-klana

MONTEREJ -

Meksička vojska ubila je danas 25 članova jednog narko klana na severozapadu zemlje, tokom intervencije u blizini granice sa američkom saveznom državom Teksas, saopštilo je meksičko ministarstvo odbrane.

U toj akciji vojnici su oslobodili tri osobe koje su otete u mestu Sjudad Mier, između Montereja i granice. Tri vojnika su ranjena, preciziralo je ministarstvo.

Operacija je izvedena u kampu za obuku pripadnika klana, tvrde lokalni mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U istom području, prošle sedmice otkriven je masakr 72 ilegalna emigranta. To ubistvo počinili su pripadnici klana "Zeta" koji su oteli emigrante, ispričao je jedan od dvojice preživelih, 18-godišnji državljanin Ekvadora.

Isti klan je optužen i za nekoliko bombaških napada u regionu, nestanak dva policajca i ubistvo jednog gradonačelnika.

U klanu "Zeta" su nekadašnji elitni vojnici i on se u regionu sukobljava za premoć u krijumčarenju droge sa kartelom nazvanim "Golf".

"Rat između grupa koje se bave organizovanim kriminalom, njihova borba za teritoriju, tržište i rute puteva, svaki put je sve okrutniji", rekao je juče meksički predsednik Felipe Kalderon predstavljajući bilans rada vlade.

Bilans obračuna tih narko-kartela, kao i njihovih sukoba sa snagama bezbednosti, od decembra 2006. kada je Kalderon došao na vlast, dostigao je 28.000 mrtvih. Kalderon je za borbu protiv krijumčara droge odredio 50.000 vojnika i policajaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.