Meksička vojska spasla 165 talaca

Izvor: RTS, 06.Jun.2013, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksička vojska spasla 165 talaca

Meksička vojska oslobodila 165 talaca koje je kidnapovao narko kartel i tri nedelje držao zatočene u jednoj kući u blizini granice sa SAD.

Meksički zvaničnici su saopštili da je vojska oslobodila 165 talaca koje je kidnapovao narko kartel i tri nedelje držao zatočene u jednoj kući u blizini granice sa SAD.

Portparol nacionalne bezbednosti Meksika Eduardo Sančes saopštio je da su 150 otetih bili emigranti koji su krenuli iz Centralne Amerike za SAD, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP.

Među taocima su takođe 14 meksičkih i jedan indijski državljanin.

Sančes je saopštio da je vojska spasla taoce u utorak u mestu Gustavo Dias Ordas u blizini granice sa Teksasom.

On nije precizirao koji narko kartel je osumnjičen za otmicu.

Setas je inače kartel koji stoji iza najvećeg broja otmica duž meksičko-američke granice, podseća AP .

Ovaj kartel je u 2010. okrivljen za ubistvo 72 imigranta u severnom Meksiku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Meksiko: Oslobođeno 165 talaca

Izvor: B92, 06.Jun.2013

Meksiko Siti -- Meksička vojska oslobodila je 165 talaca koje je kidnapovao narko kartel i tri nedelje držao zatočene u jednoj kući u blizini granice sa SAD...Portparol nacionalne bezbednosti Meksika Eduardo Sančes saopštio je da su 150 otetih bili emigranti koji su krenuli iz Centralne Amerike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.