Mekane šnicle, sa majčinom dušicom, na kajmaku

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekane šnicle, sa majčinom dušicom, na kajmaku

Sastojci:

- 600 g telećih ili svinjskih šnicli

- 4 jajeta

- 200 g mladog kajmaka

- 4 kašike prezli

- 1 kašićica majčine dušice

- so, biber, ulje

Priprema:

Meso iseći na tanke šnicle, izlupati tučkom, posoliti pobiberiti i uvaljati ih u prezle. U veći djuveč ili šerpu sipati zagrejano ulje i dno prekriti šniclama. Preko šnicli posuti majčinu dušicu i sve to prekriti razmućenim jajima. Preko toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sipati zagrejan kajmak, pa prekriti alumunijumskom folijom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40 minuta. Skloniti aluminijumsku foliju i peći još 5-10minuta, da kajmak blago porumeni. Služiti uz kisele paprike, krastavce...

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.