Mekalister lično posmatra izbore u Srbiji

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister "lično posmatra" izbore u Srbiji

Beograd -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister boraviće u Srbiji na dan parlamentarnih izbora, potvrđeno je Tanjugu u njegovoj kancelariji.

On će, kako je rekao njegov portparol Moric Ditemajer, biti u Beogradu na dan izbora i biće u pratnji ambsadora EU Majkla Davenporta.

Mekalister će, kako je objasnio Ditemajer, obići jedno glasačko mesto.

Njegovo prisustvo na predstojećim izborima je važno zbog funkcije koju obavlja, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravo od njega zavisi kakav će utisak o izbornom procesu u Srbiji biti prenet i Nemačkoj i Evropskom parlamentu, ocenio je danas „Blic“.

Osim što će posmatrati izbore 24. aprila, Mekalister će vreme u Srbiji iskoristiti i za susrete sa pojedinim državnim zvaničnicima, među kojima je i ministarka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović.

"Dobro je što Mekalister dolazi da isprati izborni proces u Srbiji. On je takođe i potpredsednik grupacije evropskih narodnjačkih partija (EPP) u Evropskom parlamentu, sa kojom naša stanka ima izvanrednu saradnju. Ja sam u isto vreme i internacionalni sekretar SNS, pa ću se s njim sresti i i tim povodom", navela je Joksimovićeva za beogradski dnevnik.

Pored Mekalistera, OEBS-a i inostranih novinara, izbore u Srbiji će kao posmatrači pratiti i predstavnici ambasada, pa i pojedini ambasadori, poput ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Kifa, koji će izbore lično pratiti na području Smedereva i Požarevca.

Svoje posmatrače imaće i ambasade Bugarske, Nemačke, Italije, Turske, Belgije, Slovačke, kao i Japanska organizacija Zajednička mreža međunarodnih volontera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.