Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Megvajer i Dele Ali odveli Englesku u polufinale

Fudbaleri Engleske plasirali su se u polufinale Mundijala u Rusiji pobjedom na Švedskom rezultatom 2:0.

"Tri lava" su do prednosti došla u 30. minutu nakon prvog kornera na utakmici. Jang je ubacio u kazneni Švedske a odlično je skočio igrač Lestera Megvajer i savladao Olsena, koji je do tada djelovao veoma sigurno na svom golu. Ipak sada je bio nemoćan.

Nakon toga Englezi kontrolisali meč, a na isteku poluvremena imali su sjajnu šansu da dupliraju prednost. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Sterling se sjajno ubacio, izbjegao ofsajd zamku i istrčao sam ispred Robina Olsena. Probao je da ga predribla, Olsen je zakačio rukom tu loptu, a Sterlinga u nastavku akcije blokira Grankvist uklizavanjem.

Na startu drugog dijela Šveđani su krenuli bolje. Nakon centaršuta Egdala u 47. minutu sjajno je skočio Berg. Kao pobjednik je na kraju izašao golman Engleske Pikford koji je sjajno odbranio udarac i spriječio izjednačenje.

Pritisak Švedske je trajao desetak minuta, ali do gola nisu mogli.

Kada se Engleska oslobodila počela je da prijeti a u 59. minutu Dele Ali povećava prednost svoje reprezentacije. Tripije je poslao loptu Lingardu a ovaj je ubacuje na glavu Dele Aliju koji trese mrežu glavom za 2:0.

Harry Maguire's header to give England the lead #SWEENG #WorldCup pic.twitter.com/zzTXSBI12Y

Tri minuta kasnije nova maestralna odbrana Pikforda. Švedska je mogla da se vrati u igru preko. U veoma izglednoj šansi bio je Klaeson kojem je Berg petom ostavio loptu ispred golmana Evertona, šutirao je, ali Englez ponovo izlazi kao pobjednik. Odbila se lopta opet Klasonu ali je već tada odbrana Engleske konsolidovana i prilika je propuštena.

U 72. minutu Berg se našao u novoj šansi. Primio je loptu na 6-7 metara, napravio malo prostora i šutirao, ali Pikford ponovo brani. Samo korner za Švedsku, nakon kojeg su napravili faul u napadu.

Mogli su Englezi da stave tačku na "i" u 78. minutu. Tripije je prošao desno, centrirao je oštro u peterac gdje je bio Sterling. Ispred njega je loptu izbacio Kraft i najvjerovatnije sprečio 3:0 za Englesku.

Bilo je to sve na ovom meču, tako da će Englezi u polufinalu čekati boljeg iz meča Rusija - Hrvatska.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.