Medvedev: Rusija ima GENETSKI OTPOR PREMA RATU! AMERIČKO ORUŽJE mora da se VRATI KUĆI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Rusija ima GENETSKI OTPOR PREMA RATU! AMERIČKO ORUŽJE mora da se VRATI KUĆI!

Rusija ima "genetski otpor" prema ratu i teži da ima savremeno, visoko precizno oružje samo kao faktor odvraćanja (neprijatelja), izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev .

On je to rekao u intervjuu za Luksenburg vort, prenosi Tas s.

Kako je Medvedev rekao, Rusija nikome ne preti i ne namerava nikoga da napada niti da sa bilo kim ratuje i dodao da nove ruske hipersonične rakete karakteriše brzina.

- Mi, naravno, težimo da imamo najsavremenije i najefikasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oružje. Ali, ponavljam još jednom, ne da bismo napadali. Može se reći da imamo genetski otpor prema ratu. Smatramo da je naš nuklearni arsenal isključivo faktor odvraćanja i garancija nacionalne bezbednosti Rusije - rekao je Medvedev.

Kako je rekao, svaki pokušaj nuklearne ucene povećava napetosti i da bi bilo najbolje da se svo američko oružje vrati u SAD.

- Svaki pokušaj nuklearne ucene, po našem mišljenju, dovodi do povećanja međunarodnih tenzija. Mi smo zainteresovani za mir i stabilnost u Evropi i, naravno, vodimo dijalog sa zemljama-članicama NATO-a. Mi sarađujemo s njima po čitavom nizu pitanja, sarađujemo konstruktivno i očekujemo od naših partnera isti pristup - rekao je ruski premijer.

Prema njegovim rečima, svet će biti mirniji kada se svo američko nuklearno oružje vrati na teritoriju SAD, a infrastruktura u Evropi, koja im omogućava skladištenje, održavanje i brzo raspoređivanje tog oružja, bude eliminisana.

Medvedev je dodao da se to tiče i vojnih vežbi u vezi s pripremom upotrebe nuklearnog oružja koje se redovno održavaju u zemljama NATO-a.

- Ove vežbe ne dodaju ništa osim nepotrebnog uzbuđenja, pre svega samim zemljama NATO-a - rekao je Medvedev.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.