Medvedev: Moguće uvođenje sankcija Iranu

Izvor: RTS, 07.Nov.2009, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Moguće uvođenje sankcija Iranu

Ukoliko nastavi da bojkotuje saradnju sa međunarodnom zajednicom o svom nuklearnom programu, moguće uvođenje novih sankcija Iranu, izajvio Dmitrij Medvedev. "Ne nameravamo da pošaljemo uranijum u zamenu za reaktorsko gorivo", tvrde zvaničnici u Teheranu.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je da nije isključio mogućnost uvođenja novih sankcija Iranu, ako nastavi da bojkotuje saradnju sa međunarodnom zajednicom po pitanju svog nuklearnog programa.

Medvedev >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao da Iran treba da "sarađuje s međunarodnom zajednicom, a ne da pokušava da krije svoja nuklearna postrojenja".

U intervjuu nemačkom nedeljniku "Špigl", ruski predsednik je rekao da nije za uvođenje novih sankcije, ali ne isključuje ni tu mogućnost ako nema napretka u pregovorima s teheranskim vlastima.

Iran odbija da isporuči obogaćeni uranijum drugim zemljama u zamenu za gorivo za svoj reaktor koji koristi za civilne svrhe.

"Ne nameravamo da pošaljemo deo od 1,2 tone obogaćenog uranijuma u zamenu za gorivo za istraživački reaktor", rekao je predsednik komisije za spoljne poslove iranskog parlamenta Aladin Boružerdi.

On je naglaiso da je to pitanje isključeno, "bilo da se radi o postepenom slanju uranijuma, ili slanju celokupne količine u jednoj pošiljci".

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) je, na sastanku u Beču 21. oktobra, na kojem su učestvovali predstavnici Irana, Francuske, Rusije i SAD, predložila sporazum koji bi Teheranu obezbedio nuklearno gorivo za reaktor koji koristi za istraživanja.

SAD, Francuska i Rusija formalno su odobrile predlog sporazuma IAEA o obogaćivanju većine iranskog uranijuma za civilne svrhe u inostranstvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranu moguće uvodjenje sankcija

Izvor: S media, 07.Nov.2009

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je danas da nije isključio mogućnost novih sankcija Iranu ako nastavi da bojkotuje saradnju s medjunarodnom zajednicom po pitanju svog nuklearnog programa. ..Medvedev je rekao da Iran treba da "saradjuje s medjunarodnom zajednicom, a ne da pokušava da krije...

Nastavak na S media...

Medvedev ne isključuje mogućnost sankcija Iranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Nov.2009

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je danas da nije isključio mogućnost novih sankcija Iranu ako nastavi da bojkotuje saradnju s međunarodnom zajednicom o pitanju svog nuklearnog programa. Medvedev je rekao da Iran treba da "sarađuje s međunarodnom zajednicom, a ne da pokušava da krije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.