Medvedev: Mogu da se pojave virusi veštačkog porekla

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 23:45

Medvedev: "Mogu da se pojave virusi veštačkog porekla"

Zamenik šefa Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev smatra da se u svetu mogu pojaviti novi virusi, "ne samo prirodnog, već i veštačkog porekla".

"Novi virusi mogu biti ne samo prirodnog, već i veštačkog porekla", rekao je na sastanku Prezidijuma Saveta pri predsedniku Ruske Federacije za nauku i obrazovanje.

On je naglasio da Rusija, kao i mnoge druge zemlje, pomno prati šta se dešava. Medvedev je podsetio na zabrinutost Rusije zbog vojno-biološke aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sjedinjenih Država na postsovjetskom prostoru.

Pentagon je otvorio na desetine specijalizovanih bioloških laboratorija i centara oko Rusije.

"I, uprkos nagoveštajima da je sve ovo čisto naučne prirode ili da je usmereno na epidemiološko blagostanje stanovništva, shvatamo da to, najblaže rečeno, nije sasvim tačno. Dokazi o ovoj neprijateljskoj aktivnosti su dobijeni tokom specijalne vojne operacije", primetio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Političar smatra da se maksimalno pažljivo treba odnositi prema takvim spoljnim pretnjama i obezbediti tehnološku spremnost Rusije za pojavu i širenje svake nove infekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.