Međunarodni izbor najboljih vina Srbije

Izvor: Kurir, 25.Nov.2014, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni izbor najboljih vina Srbije

Veliki Test Vino.rs 2014, IV Međunarodno ocenjivanje najboljih vina Srbije u izboru onlajn magazina Vino.rs održaće se 27. i 28 novembra u Beogradu, kada će najbolja vina Srbije ocenjivati žiri sastavljen od internacionalnih sudija – među kojima i dvoje s titulom Master of Wine!

Vina će biti ocenjena u šest kategorija – crvena, bela, roze, penušava, prirodno slatka i pojačana ili aromatizovana, a žiri će uz pobednike po kategorijama proglasiti i sveukupnog pobednika koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << će poneti Grand Prix i naziv najboljeg vina Srbije 2014. godine u izboru Vino.rs.

Nagrada će biti dodeljena i za vino sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.

Dolazak na VTV2014 najavili su vinski novinari i blogeri iz Velike Britanije, Italije, Nemačke, Bugarske, Hrvatske, SAD, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, a ovo značajno ocenjivanje srpskih vina podržano je od Ministarstva poljoprivrede, koje posebnu pažnju ukazuje proizvodnji vina – jedinoj privrednoj delatnosti u Srbiji koja beleži konstantan rast u kvalitetu i obimu proizvodnje.

Pored toga što će vinari na ovaj način dobiti stručan sud o kvalitetu svojih vina, najveću korist od Velikog Testa Vino.rs na kraju će imati potrošači koji će pouzdano saznati kakav kvalitet vina dobijaju za svoj novac.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.