Među milijarderima i žene

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Među milijarderima i žene

"Forbsova" lista najbogatijih beleži da su od 2.043 najbogatija čoveka na svetu 227 žene, koje ukupno poseduju 852,8 milijardi dolara.

Najveći broj najbogatijih žena na svetu bogatstvo je steklo putem nasledstva, dok su neke od njih svojim radom i trudom uspele da dođu do "cifara" od kojih zastaje dah.

Nije reč samo o osobama iz šou-biznisa, već i o sposobnim ženama koje su uspele da se izbore sa svim nedaćama, te radom i trudom stvore milijarde, a samim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tim i uživaju u stečenom bogatstvu.

Neke od njih su i naslednice bogatstva svojih muževa ili članova porodice.

Francuskinja Lilijan Betenkort nabogatija je žena sa bogatstvom od 39,5 milijardi dolara. Njeno bogatstvo se za 3,4 milijardi dolara udvostručilo u odnosu na prošlu godinu. Betenkortova poseduje trećinu kozmetičke kuće "L'Oreal" sa svojom decom. Njen otac Ežen Šiler osnovao je kompaniju 1907. godine, i preminuo 1957. godine.

Druga po bogatstvu je Alis Valton, koja je "teška" 33,8 milijardi dolara, što je za 1,5 milijardi više nego prošle godine. Ona je jedina ćerka osnivača "Vol-Marta" Sema Valtona, iako nikada nije aktivno učestvovala u poslu, nasledila je deonice i dividende "Vol-Marta".

Žaklin Mars ima bogatstvo vredno 27 milijardi dolara, njen deda Frank Mars osnovao je kompaniju "Mars", najvećeg proizvođača slatkiša.

Na četvrtom mestu je Marija Franka Fisolo, koja poseduje bogatstvo u iznosu od 25,2 milijardi dolara, zahvaljujući tastu koji je zaslužan za nutelu, a njen poslednji muž Mikele Ferero sagradio je imperiju "Ferero grup".

Na petom mestu liste nalazi se Suzan Kalten čije se bogatstvo procenjuje na 20,4 milijarde dolara. Najbogatija Nemica, zajedno s bratom, vodi uspešnu farmaceutsku kompaniju, a osim toga, vlasnica je polovine deonica BMW-a.

Kada je reč o najmoćnijim ženama u politici, pored  nemačke kancelarke Angele Merkel, britanske premijerka Tereze Mej i direktorke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard, na 21. mestu našla se srpska premijerka Ana Brnabić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.