Mediji: Sukob u vrhu DS, Kena u nemilosti

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Sukob u vrhu DS, Kena u "nemilosti"

Beograd -- Izvršni odbor Demokratske stranke raspustio je svoj odbor u Smederevskoj Palanci kojim je praktično rukovodio poslanik Radoslav Milojičić Kena, piše "Blic".

Pozivajući se na neimenovane izvore iz vrha DS, list navodi da je ta odluka doneta nakon sednice Glavnog odbora u nedelju gde je Milojičić kritički govorio o dešavanjima u stranci.

"Blic" dodaje da se to dogodilo uz grubo kršenje procedure, kao i da Milojičića ni članove Opštinskog odbora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko zvanično nije obavestio o raspuštanju.

Izvor "Blica" iz vrha DS kaže da ovakva odluka IO možda ima veze sa Milojičićevim obraćanjem tokom sednice Glavnog odbora. "Kena je kritikovao stranku da nema politiku, da se utopila u Savez za Srbiju i da je neprihvatljivo da DS ćuti kad Boško Obradović, koalicioni partner poziva da se hiljadu vojnika pošalje na Kosovo, čime bi da uvede državu u rat", priča izvor "Blica".

Takođe je, kako se navodi, rekao da je ujedinjenje stranaka nastalih iz DS dobar potez, ali da se plaši prevelikog uticaja nekih bivših lidera stranke poput Dušana Petrovića i Dragana Đilasa, kao i da "njihova namera da za predsednika te nove velike stranke postave Nebojšu Zelenovića kako bi strankom upravljali iz senke".

List navodi i da je odluka o raspuštanju Opštinskog odbora doneta bez obrazloženja. "Ovo se nikad nije dogodilo u DS. Nijedna procedura nije poštovana, neko je samovoljno doneo odluku da se reši Milojičića, pa je to učinio preko odbora u njegovom gradu i čak ga nisu obavestili".

Na čelu odbora u Smederevskoj Palanci formalno je Jovana Novaković, koja je odbor preuzela nakon što je Milojičić postao poslanik, ali je on, kako piše "Blic", sve vreme vukao konce i odlučivao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob u vrhu DS, raspušten odbor u Smederevskoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2019

Izvršni odbor Demokratske stranke raspustio je svoj odbor u Smederevskoj Palanci kojim je praktično rukovodio poslanik Radoslav Milojičić Kena, piše današnji "Blic" pozivajući se na neimenovane izvore iz vrha DS...Ta odluka je doneta nakon sednice Glavnog odbora u nedelju gde je Milojičić kritički...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.