Mediji: Mugabe pristao da ode sa vlasti

Izvor: B92, 19.Nov.2017, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Mugabe pristao da ode sa vlasti

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe će podneti ostavku na mesto šefa države posle skoro četiri decenije na vlasti.

To je rekao izvor blizak pregovorima Mugabea i vojske, prenosi agencija AP.

Mugabe je smenjen sa mesta predsednika vladajuće stranke Zanu-PF i dat mu je rok da do sutra u podne podnese ostavku na mesto šefa države, saopštio je Centralni komitet te partije.

Stranka je najavila da će u suprotnom pokrenuti proceduru za impičment, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smenu Mugabea sa mesta predsednika na sednici parlamenta Zimbabvea koja je zakazana za utorak.

Mugabe je bio u kućnom pritvoru od srede kada je vojska preuzela kontrolu nakon čega su usledili pregovori oko njegove predaje vlasti.

Državna televizija Zimbabvea ZBC saopštila je ranije da će se Mugabe obratiti naciji iz svog kabineta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rojters: Mugabe pristao da ode sa vlasti

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2017

HARARE - Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe saglasio se da ode sa vlasti nakon 37 godina, tvrdi izvor upoznat sa pregovorima Mugabea i vojske, prenosi Rojters...Kako se navodi, izvor nije mogao da kaže više detalja o povlačenju Mugabea sa vlasti, navodi agencija...Državna televizija Zimbabvea ZBC...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.