Mediji: Kod posade pronađen alkohol u krvi?

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Kod posade pronađen alkohol u krvi?

U izveštaju tužilaštva o padu vojnog helikoptera navodi se da su u krvi i urinu pilota Omera Mehića pronađeni tragovi alkohola, javljaju beogradski mediji. Da li bi pijan pilot modao da spusti helikopter u Raškoj, pitaju eksperti?

Foto: Tanjug/ Srđan Ilić

Obdukcioni nalazi poginulih članova posade u nesreći vojnog helikoptera kod Surčina pokazali su, kako se tvrdi u izveštaju, da je u krvi pilota bilo 0,68 promila, a 1,30 promila u urinu.

 "Blic" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je na svom sajtu objavio da je prisustvo alkohola otkriveno i kod vođe posade i letača tehničara.

 Nalazi obe komisije o padu vojnog helikoptera u kojem je stradalo sedam osoba biće do kraja dana objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane, rekao je Tanjugu ranije danas ministar odbrane Bratislav Gašić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije danas da je za pad vojnog helikoptera, 13. marta kada je poginulo sedam osoba, primarno odgovorna posada.

 U reakciji na takav izveštaj bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da je to sramno blačenje pilota radi skretanja pažnje sa stvarno odgovornih za tragediju, a na rešenost nadležnih da fokus javnosti skrenu sa političkih i visokih vojnih strukutura istuče i vojni ekspert Aleksandar Radić.

Iurednik vazduhoplovnog portala Tangosix.rs Petar Vojinovićsmatra da je neodgovorno upotrebljavati reč greška pilota za tako ekstremne situacije leta u kakvoj se tog dana našla posada helikoptera.

Nakon  objave o "alkoholu u krvi" Vojinović je na Twitteru dodao da će sa takvom konstatacijom pilot biti okrivljen za nesreću ali je pitanje da li je stvarno pijan pilot modao da sputi helikopter u Raškoj, kada je preuzeta medicinska ekipa sa novorođenom bebom koja je trebalo da se prebaci u Beograd.

Takodje, pitanje je da li bi pijan pilot mogao da sleti u Raskoj.

— Petar Vojinovic (@petarV) April 3, 2015

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.