Mediji: Ko je posećivao Eleza u zatvoru?

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 09:25

Mediji: Ko je posećivao Eleza u zatvoru?

Vođa jedne od regionalnih kriminalnih grupa Darko Elez, pre izručenja Sarajevu, ispitan je ponovo u prostorijama ekstradicionog pritvora.

Tom prilikom svoje odgovore i saznanja o određenim krivičnim delima počinjenim u Srbiji, od kojih se neka tiču saradnje sa ekipom Veljka Belivuka, ali i likvidacijama počinjenim u Srbiji, potvrdio je i na poligrafu

ovom trenutku istragu, međutim, koja se vodi u našoj zemlji, najviše interesuju zločini koji su dovođeni u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vezu sa Elezom, ali i zaštiti koju je uživao ne samo dok je izdržavao kaznu u Sremskoj Mitrovici, već i kasnije, po izlasku sa robije.

"Elez je uživao gotovo povlašćeni tretman u zatvoru", navodi sagovornik "Novosti" iz istrage.

"Osuđen je na devet godina robije za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i trgovine narkoticima. Iz zatvora je izašao posle osam godina, a prethodno je nekoliko godina proveo u otvorenom odeljenju. Neki od zatvorskih stražara su posvedočili da je od 2017. godine imao veoma zanimljive posete. O tome će tek biti govora", navodi on.

Povezanost Eleza i Belivuka, kao i njihovo delovanje pod okriljem "kavačkog klana", posebno jednog od navodnih vođa Radoja Zvicera, predmet je dalje istrage. U fokusu su i njihovi zaštitnici u redovima srpske policije, ali i među državnim funkcionerima.

Nova hapšenja i privođenja očekuju se narednih dana, a o svim saznanjima bezbednosnih službi biće reči i na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana za subotu po podne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KO JE ELEZA POSEĆIVAO U ZATVORU: Otkrio detalje saradnje sa Veljom Nevoljom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021

Darko Elez (40), vođa jedne od regionalnih kriminalnih grupa, pre izručenja Sarajevu, ispitan je ponovo u prostorijama ekstradicionog pritvora...Svoje odgovore i saznanja o određenim krivičnim delima počinjenim u Srbiji potvrdio je i na poligrafu. Neka od njih tiču se saradnje sa ekipom Veljka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.