Mediji: Crnogorski golman nameštao LŠ?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Crnogorski golman nameštao LŠ?

LONDON -

Fudbalski meč između Liverpula i mađarskog Debrecina u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine jedan je od dva duela evropskog elitnog klupskog takmičenja za koji se sumnja da je namešten, preneli su danas engleski mediji.

Utakmica je završena pobedom Liverpula od 1:0, a engleski tabloid San preneo je da je golman mađarskog tima i tadašnji crnogorski reprezentativac Vukašin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Poleksić primio mito da se meč završi sa najmanje tri gola.

Poleksić je kasnije bio suspendovan na dve godine jer nije prijavio da je meč između Fiorentine i Debrecina, koji je završen rezultatom 4:3, takođe bio namešten.

Evropska policijska služba (Evropol) otkrila je juče kriminalnu mrežu koja je namestila rezultate 380 mečeva u više od 30 zemalja, uključujući Ligu šampiona i kvalifikacije za prvenstvo sveta.

Reč je o najvećoj policijskoj istrazi o nameštanja mečeva u Evropi do sada, koja je između ostalog, zasnovana na analizi više od 13.000 imejl poruka.

Liverpul, kao i Evropska fudbalska unija (UEFA) i Fudbalski savez Engleske (FA) potvrdili su da ih za sada niko iz Evropola nije kontaktira.

"Nismo dobili nikakve informacije o navodno nameštenom meču LŠ u Engleskoj. To takmičenje je u nadležnosti UEFA, dok FA kontropliše pravilnosti na utakmicama sedam fudbalskih liga u Engleskoj i tri kup takmičenja", navodi se u saopštenu FA.

Evropolu sumnjiva dva fudbalska kluba iz Crne Gore

Evropska policijska organizacija (Evropol) vodi istragu o nameštanju rezultata fudbalskih utakmica koja se odnose i na Crnu Goru, kazao je danas portparol nemačke policije Gvido Meng.

Meng je listu Dan rekao da je Crna Gora jedna od država na koju se istraga odnosi, ali je odbio da saopšti detalje. Prema navodima podgoričkog dnevnika, sumnjiva su dva crnogorska fudbalska kluba.

Iz Fudbalskog saveza Crne Gore su saopštili da nemaju saznanja da je na crnogorskim terenima bilo nameštenih utakmica.

Evropol je u ponedeljak objavio da je otkrio da je poslednjih godina u svetu namešteno blizu 700 fudbalskih utakmica.
Pogledaj vesti o: London,   Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Britanski “San”: Vukašin Poleksić primio mito u dresu Debrecina

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2013

Meč između Liverpula i mađarskog Debrecina u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine jedan je od dva duela evropskog elitnog klupskog takmičenja za koji se sumnja da je namešten, preneli su engleski mediji.. Utakmica je završena pobedom Liverpula od 1:0, a engleski tabloid San preneo je da je...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.