Medicinski tehničar najtraženije zanimanje

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinski tehničar najtraženije zanimanje

ZENICA - Od 5.106 mjesta u srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, poslije prvog upisnog roka za upis u prve razrede slobodno je ostalo još 1.550 mjesta.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK potvrdilo je kako je od planiranih 211 zasad formirano 153 odjeljenja. Iako je zdravstvo u ovom dijelu FBiH u kolapsu, sudeći po rezultatima prvog upisnog roka, najinteresantnije zanimanje za mlade je medicinska sestra - tehničar. Zenička Medicinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << škola primala je 150 učenika za smjer medicinska sestra - tehničar, a prijavljeno je dvostruko više, pa je odbijena polovina morala potražiti novu školu. Ovakav interes, po svemu sudeći, rezultat je povećanog interesa mladih za odlazak u inostranstvo, prije svega Njemačku, gdje se može naći posao u ovoj struci. Osim Medicinske, jedino je još Tehnička škola ispunila plan upisa.

Drastičan pad zainteresovanosti mladih za upis desio se u Gimnaziji KŠC "Sv. Pavao", Mješovitoj srednjoj industrijskoj i Mješovitoj srednjoj školi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.