Medicinski avion s Navaljnim poleteo iz Rusije za Nemačku

Izvor: Beta, 22.Avg.2020, 08:51

Medicinski avion s Navaljnim poleteo iz Rusije za Nemačku

Medicinski avion koji prevozi glavnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji je u komi i za koga njegovi saradnici tvrde da je otrovan, poleteo je jutros iz sibirskog grada Omska za Nemačku, gde će se nastaviti njegovo lečenje.Do toga je doplo posle borbe rodbine i ruskih lekara koji su se protivili njegovoj evakuaciji.Novinari AFP-a videli su kako je avion poleteo s aerodroma u zapadnom sibirskom gradu. "Hvala svima na upornosti. Bez vaše podrške, ne bismo ga uspeli uzeti!", zahvalila je supruga opozicionara, Julija Navaljna, koja ga prati tokom leta, objavivši fotografiju nosila na kojima je njen suprug ukrcan u avion."Borba za Aleksejev život i zdravlje je tek počela i još treba proći mnogo, ali sada je barem prvi korak preduzet", izjavila je portparolka Kira Jarmič.Po vebsajtu "Flightradar", očekuje se da će avion sleteti na aerodrom Šenfeld kod Berlina u 09:24 po lokalnom vremenu.Ruska bolnica u koju je taj opozcionar primljen u četvrtak odobrila je njegov prevoz u Nemačku u petak, rekavši da je njegovo stanje "stabilno", pošto se prvobitno tome suprotstavljala.Medicinski avion koji je iznajmila jedna nemačka nevladina organizacija, stigao je u petak na aerodrom u Omsk. Nemački lekari bili su u mogućnosti da pregledaju Navaljnog (44) i uvere se da ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Avion s ruskim disidentom Navaljnim u komi sleteo u Nemačkoj

Izvor: Danas, 22.Avg.2020

Medicinski avion koji je prevezao ruskog disidenta Alekseja Navaljnog koji je u komi i čiji saradnici sumnjaju da je otrovan, sleteo je danas na aerodrom u Nemačkoj posle mukotršnih pregovora u Rusiji oko njegovog lečenja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.