Izvor: Politika, 25.Jul.2013, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meč za odmor naših vaterpolista posle derbija

Danas na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste u Barseloni: Srbija – Kina (9,30 č, RTS). – Iščekivanje protivnika za osminu finala

Od specijalnog izveštača „Sportskog žurnala”

Barselona – Dva najteža ispita u grupi su završena uspešno. Sa po tri razlike pali su Australija (10:7) i Mađarska (13:10). Danas, u prvoj utakmici trećeg kola (9,30 č) na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Svetskom prvenstvu u Barseloni naši vaterpolisti igraće protiv Kine.

Posle toga osluškivanje rezultata sa bazena „Bernat Pikornel”, posebno mečeva Nemačka – Rumunija i Grčka – Španija, za Srbe važni zbog protivnika u osmini finala i četvrtfinalu.

Kina je protiv Australije odigrala korektno i očekivan težak poraz posle tri četvrtine pretvorila u podnošljiv neuspeh 7:9.

– Australija je jedini protivnik koga smo mogli da pobedimo u grupi. Mađarska i Srbija su za nas, ipak, prejaki rivali, – rekao je selektor Kineza Amerikanac Rik Azevedo.

I njegove reči nešto govore. Kinezi će i danas na praktičnu nastavu sa željom da profesori iz Srbije budu u matineu raspoloženi za malo golova.

Uzbuđenja posle pobede nad Mađarima garniranim rođenjem Vuka, sina Filipa Filipovića, su arhivirana. Igrači su dobili voljno posle derbija i tek sinoć imali jak trening pred današnji meč.

– Zaslužili su da se malo osveže i opuste. Zadovoljan sam kako se sve odvija mada ima stvari koje moraju da se poprave, – kaže Dejan Savić, selektor srpske selekcije.

Na pitanje da li će se minutaža drugačije podeliti Savić je odgovorio:

– Mislim da nismo do sada nikoga uskraćivali.Postavu u bazenu prilagođavam situaciji i adekvatnim taktičkim rešenjima. Igraćemo na način koji nam najviše bude odgovarao i sigurno je da Kinu ne gledam kao na meč koji treba da se odradi. Iz svakoga moramo nešto da izvučemo pred susrete koji će biti mnogo značajniji.

----------------------------------------------

Recept za Ligu šampiona

Od specijalnog izveštača „Sportskog žurnala”

Barselona – Sastanci Evropske plivačke federacije (LEN) nisu izbacili imena zemalja koje će biti povlašćene „vajld kartom“ u narednom takmičenju Lige šampiona. Usvojen je sistem po kojem osam ekipa čeka još četiri koji se dobijaju posle dva kvalifikaciona kruga i četvrtfinalnih mečeva.

Koje će zemlje imati predstavnike u završnici nije obelodanjeno, ali se čuje da bi to mogli da budu: Srbija, Hrvatska, Italija, Mađarska, Španija, Grčka, Nemačka i, možda, Rusija. Ostala je dilema ako domaćin „fajnal fora” nije neko iz ovih zemalja ko ispada.Što se klubova tiče pominju se: Partizan, Jug, Breša, Eger, Barseloneta, Olimpijakos, Špandau i Sinteza.

Nema dakle Crnogoraca koji nisu igrali prošle godine, nema ni Pro Reka, ni Vašaša, takođe odsutnih u sezoni za nama. To je očigledno jedna vrsta kazne.

Međutim dok ne bude zvaničnog saopštenja treba sve prihvatiti sa rezervom. Izvesno je samo da će borba za četiri mesta biti izuzetna, jer tu svoju šansu traže Radnički, Crvena zvezda, Pro Reko, Primorje, Seged, Jadran, Vašaš, Marselj...

Dejan Stevović

objavljeno: 26.07.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.