Maturanti: Sreća pa posadismo maline

Izvor: B92, 02.Jun.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti: Sreća pa posadismo maline

Maturanti Tehničke škole u Prijepolju, tehničari za kompjutersko konstruisanje, proslavili su kraj škole u majicama sa natpisom “Sreća pa posadismo maline“.

Oni smatraju da neće naći posao u struci.

Kraj školske godine, prošlog petka, maturanti srednjih škola proslavili su uz muziku, ples i trubače.

Tradicionalna proslava završetka školovanja bi i ove godine bila skoro identična prethodnim, da pažnju medija nije privikla poruka na majicama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << IV -2 odeljenja Tehničke škole u Prijepolju.

Ideja da na dan završetka školovanja ponesu majice sa natpisom "Sreća pa posadismo maline" potekla je od Tijane Sredojević, učenice ovog odeljenja.

"S roditeljima sam razgovarala o situaciji u Prijepolju, mom daljem školovanju, pa i malinama koje su nezaobilazna tema ove godine i dobra prilika da se nešto zaradi, pa je poruka zapravo bio zaključak dijaloga koji smo vodili", objasnila je ova maturantkinja.

Njeni drugari su sa oduševljenjem prihvatili predlog.

"Ljudi su se smeškali, a onda nas je neko fotografisao i zahvaljujući društvenim mrežama, naša poruka je obišla celu Srbiju. Po struci smo tehničari za kompjutersko konstruisanje, ali znamo da za nas nema posla u Prijepolju. Mali broj će nastaviti školovanje, a nama koji ostajemo u gradu, jedina alternativa su maline. Zato rečenica 'Sreća pa posadismo maline' ima smisla i u njoj su naše dileme, želje, nade, pa i naša budućnost koju vidimo na zemlji i u malini", rekla je Sara Pejatović, maturaktkinja IV–2 odeljenja.

Većina njihovih vršnjaka ima dugogodišnje iskustvo "berača malina" i sa nestrpljenjem očekuju početak berbe "crvenog zlata".

"Do sada smo išli u Arilje i drago nam je da će ove godine posla biti i u Prijepolju. Za kratko vreme se može solidno zaraditi, a ni posao nije mnogo težak. Iskreno se nadamo da će malina preporoditi opštinu i spremni smo da se priključimo armiji proizvođača", kazale su Tijana Sredojević i Sara Pejatović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maturantski hit: Sreća pa posadismo maline

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2015

Maturanti Tehničke škole u Prijepolju koji su stekli zvanje tehničara za kompjutersko konstruisanje i koji smatraju da neće naći posao u struci, poslednjeg dana škole obukli su majice s natpisom "Sreća pa posadismo maline"...Kraj školske godine, prošlog petka, maturanti srednjih škola proslavili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.