Matić: Srbiju posetilo oko dva miliona turista

Izvor: Beta, 27.Sep.2021, 09:10

Matić: Srbiju posetilo oko dva miliona turista

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je Srbiju, tokom aktuelne turističke sezone posetilo oko dva miliona turista, dok je u najboljoj turističkoj sezoni, 2019. godine, broj turista bio izmedju 3,5 i 3,7 miliona."Imamo sada više od osam miliona noćenja u Srbiji, a u najboljoj turističkoj sezoni (2019. godine) smo imali 10 miliona noćenja", rekla je Matić za Radio-televiziju Srbije.Prema njenim rečima, Srbija nije destinacija u kojoj je turistička sezona samo leti."Srbija, pogotovo veliki gradovi - Beograd, Novi Sad, Niš, imaju jako razvijen kongresni turizam, dolaze i Nova godina i praznici koji se slave", kazala je Matić.Ona je ocenila da je vakcinacija protiv korona virusa "neophodan uslov za nastavak normalnog privrednog života", kao i sektora turizma.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Matić: Srbiju posetilo oko dva miliona turista

Izvor: Danas, 27.Sep.2021

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je Srbiju, tokom aktuelne turističke sezone posetilo oko dva miliona turista, dok je u najboljoj turističkoj sezoni, 2019. godine, broj turista bio između 3,5 i 3,7 miliona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.