Matić: Povećanje trgovine sa Velikom Britanijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2022, 14:01

Matić: Povećanje trgovine sa Velikom Britanijom

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala je danas u Beogradu sa izaslanikom za trgovinu Ujedinjenog Kraljevstva Krisom Bartonom koji je naglasio da u toj zemlji postoji veliki interes da se trgovinska saradnja sa Srbijom produbi na svim nivoima.

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, ministarka je podsetila da Srbija sa Ujedinjenim Kraljevstvom neguje dobre diplomatske odnose sa dugom tradicijom od 185 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji sa Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Severne Irske svakako doprinosi jačanju i učvršćivanju ekonomske saradnje, povećanju robne razmene kao i većem prisustvu britanskih investicija u Srbiji", istakla je Matić.

Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji sa Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije, Severne Irske i Srbije potpisan je 16. aprila 2021. godine, i zvanično je stupio na snagu 15. jula iste godine, podsetilo je u saopštenju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pripreme za sporazum u oblasti turizma u sklopu inicijative "Otvoreni Balkan"

Izvor: RTS, 11.Maj.2022

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić razgovarala je u Tirani sa albanskom ministarkom turizma i životne sredine Mirelom Kumbaro o saradnji u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", sa naglaskom na postizanju sporazuma u oblasti turizma. . Potpisivanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.