Matić: Pomaci u istragama za ubistva novinara

Izvor: RTS, 28.Mar.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Pomaci u istragama za ubistva novinara

MUP proverava nove informacije u vezi s ubistvom novinara Milana Pantića, rekao je predsednik komisija za istragu o ubistvima novinara Veran Matić. Uskoro optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Veran Matić je rekao da se saslušanjem jednog od mogućih učesnika u ubistvu Milana Pantića došlo do novih informacija ili moguće potvrde starih, prenosi Beta.

"Radna grupa u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u narednom periodu proveriti podatke koje smo dobili", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Matić novinarima okupljenim na svečanosti povodom početka rada Fondacije "Slavko Ćuruvija".

Prema njegovim rečima, istraga o ubistvu Milana Pantića vodi u dva pravca.

"Jedan pravac je Cementara, a drugi Pivara. Ove nove informacije vode u pravcu rukovodstva Pivare, a dobili smo i neka nova imena, na kojima sada radi Ministarstvo unutrašnjih poslova i sigurno će pokušati da ih saslušaju", rekao je Matić.

Govoreći o slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, Matić je ocenio da je došlo do ozbiljnog pomaka u istrazi i dodao da se nada će optužnica biti napisana u roku od nekoliko nedelja.

"U slučaju Dade Vujasinović poslali smo molbu Nacionalnom forenzičkom institutu u Hagu da uradi veštačenje, a paralelno s tim biće saslušano još nekoliko ljudi za koje je moguće da imaju neka saznanja", rekao je Matić i dodao da Komisija priprema i materijal za nove svedoke u slučaju pogibije 16 radnika RTS-a u NATO bombardovanju

1999. godine.

Jagodinski novinar Milan Pantić, dopisnik "Večernjih novosti" iz Pomoravlja, koji je izveštavao o kriminalnim aferama i korporativnoj korupciji, ubijen je 2001. godine na ulazu zgrade u kojoj je živeo, pod do danas nerazjašnjenim okonostima.

Novinar, urednik i vlasnik lista "Dnevni telegraf" Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine. Ubila su ga dvojica maskiranih napadača ispred njegovog doma u Beogradu.

Radislava Dada Vujasinović ubijena je u aprilu 1994 godine. Kao novinarka magazina "Duga" uradila je intervjue s Radovanom Karadžićem, Milanom Babićem i Vojislavom Šeseljem, izveštavala je s ratnih područja u bivšoj Jugoslaviji i pisala o sprezi kriminala i vlasti u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.