Matematički kamp u Šapcu - učenje, druženje i zabava

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matematički kamp u Šapcu - učenje, druženje i zabava

Dok se većina đaka oprema za početak školske godine, u Šapcu su mladi matematičari već u učionicama. Četrnaesti Letnji matematički kamp u OŠ "Nikolaj Velimirović" okupio je oko dve stotine učenika od trećeg do osmog razreda.
Za Janka Petrovića i Davida Žicu iz Beograda matematika nije bauk, već omiljeni predmet. Da obnove znanje, i nauče nešto novo u Šabac su došli iz Beograda. Rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zadataka iz geometrije, najaviše vole.

"Volim da rešavam sve što mi učiteljice daju, i sve što dobijem, ja se potrudim da rešim", kaže David. "Najviše volim da prebrojavam koliko ima trouglova na nekoj slici."
"Ja bih hteo da kažem svakom ko voli matematiku da treba da dođe ovde da se lepo zabavi", poručuje Janko.
Na letnjem kampu, najbrojniji su učenici trećeg i četvrtog razreda. Zbog matematike u Šabac je iz drugih gradova došlo više od pedeset osnovaca.
Hana Alimpić iz Šapca kaže da joj je posebno zanimljivo to što svakog dana rade drugačije zadatke, ujedno se druže i vežbaju.
Mladen Gavrilović i Dunja Vesić iz Šapca i Mihajlo Gajić iz Valjeva takođe uživaju u rešavanju zadataka, kažu da su smeštaj i hrana odlični, a predavači odlični.
Učešće na kampu je besplatno, a rad predavača, među kojima su bivši učenici škole i uspešni matematičari je volonterski.
"Čast mi je da budem izbaran kao predavač", kaže Nikola Petreski. "Stvarno je zanimljivo iskustvo, pošto u srednjoj školi nisam imao mogućnost da predajem nekom, ovde imam priliku da predajem osnovcima, i da neka svoja znanja prenesem."
"To su učenici koji su malo stariji od naših polaznika, i koji su bivši polaznici kampa", ističe Vladimir Mihajlović, OŠ "Nikolaj Velimirović" kaže, što je naravno, sadašnjim polaznicim vrlo interesantno, da od nekoga koje samo par godina stariji od njih čuju nešto novo, gde su praktično sa predavačima na ti, što je vrlo bitno."
Svakog dana su organizovana po tri predavanja iz matematike. Novina na petodnevnom kampu su časovi programiranja, koje u popodnevnim satima drže uspešni srednjoškolci.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.