Masovno venčanje u indijskom selu prostitutki (FOTO/VIDEO)

Izvor: S media, 12.Mar.2012, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovno venčanje u indijskom "selu prostitutki" (FOTO/VIDEO)

Masovno venčanje u indijskom selu Vadija, u zapadnoj saveznoj državi Gudžarat pripremila je nevladina organizacija "Vičarta Samudaj Samartan Manč" u cilju odvraćanja mladih devojaka od prostitucije.

Mlade, odevene u šarene sarije, i mladići sa zlatnim turbanima na glavi vezali su svoju sudbinu uz pratnju tradicionalnih bubnjara. Venčanja osam punoletnih devojaka i veridbe za 12 devojčica privukli su veliku pažnju meštana - čak 3.000 gledalaca prisustvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je ovoj svečanoj ceremoniji.

Međutim, tri venčanja su otkazana jer se dečaci u ulozi mladoženje nisu pojavili.

Neprofitna humanitarna organizacija "Vičarta Samudaj Samartan Manč" je ovom planu posvetila pet godina rada. Poverenje mladoženje je bilo teško osvojiti. Ranije niko nije hteo da oženi devojku iz Vadije, mesta koje je poznato kao "selo prostitutki."

Obamina dadilja bila transeksualac, sada se bavi prostitucijom (FOTO)

Pogledajte: Najniža žena na svetu postala političar! (VIDEO)

Prodali devojku iz Srbije kupcima u Austriji za 2.500 evra

U pitanju je nastojanje da se devojke spasu iz začaranog kruga seksualne eksploatacije i "nasledne profesije" jer, prema indijskim zakonima i običajima, niko ne može da prisili na prostituciju udatu ili verenu ženu.

Uređeni brakovi su uobičajeni u Indiji, a masovna venčanja se često održavaju u siromašnim, ruralnim područjima.

(S media)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.