Mašinovođa kriv za sudar voza

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašinovođa kriv za sudar voza

Mašinovođa (21), koji je poginuo u sredu u direktnom sudaru dva voza nedaleko od Graca, izazvao je sudar jer nije poštovao singalizaciju.

To je saopšteno prema analizi snimaka razgovora u lokomotivama.

Direktor železničke kompanije "Štajermerkiše Landesbanen" Gerhard Vitman potvrdio je danas da su analizirani razgovori koje su vodile mašinovođe dva voza ove kompanije.

Rezultat analize je, preneo je on, da su mašinovođe oba voza bile u kontaktu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravljačem pruge, koji je dao nalog da voze samo do Valdštajna.

Zašto je 21-ogodišnjak i pored instrukcije da ostane u Valdštajnu nastavio put za sada je nejasno.

Rasvetljavanje otvorenih pitanja o sudaru dva voza u kojem je juče povređeno osam osoba, istražni organi očekuju od razgovora sa kondukterkom voza.

Ona za sada, zbog povreda, iako je u stabilnom stanju, nije mogla da bude ispitana.

Lekari se bore za život jedne 60-ogodišnje putnice koja je u sudaru zadobila ozbilje povrede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.