Martinović: Za pet godina 50.000 polaznika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 13:33

Martinović: Za pet godina 50.000 polaznika

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izjavio je danas da je za pet godina rada Nacionalne akademije za javnu upravu obuku prošlo 50.000 polaznika, saopšteno je iz Ministarstva. Na konferenciji "Nacionalna akademija za javnu upravu: institucija budućnosti" Martinović je rekao da je širenje kulture kontinuiranog učenja i ličnog razvoja administrativnih kapaciteta na svim nivoima vlasti jedan od preduslova za dalje planiranje i sprovođenje reformskih procesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u javnoj upravi.

Ministarstvo ubrzano radi na korenitoj transformaciji javne uprave u modernu, efikasnu, odgovornu i sve više digitalnu upravu, a svi postavljeni ciljevi nisu ostvarivi bez kontiuiranog, kvalitativnog unapređenja znanja, veština i sposobnosti kadrova u njoj, poručio je Martinović.

On je ukazao i na značajnu podršku koju Francuski institut za javnu upravu i Ministarstvo za transformaciju i javnu upravu Francuske pružaju Srbiji i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u izgradnji profesionalne javne uprave.

Konferencija se održava kao rezultat važne administrativne saradnje Srbije i Francuske, a na skupu će biti precizirane buduće aktivnosti Akademije, razvoj njene uloge kao ključne i neophodne institucije za promovisanje kulture učenja zaposlenih u javnoj upravi, ali i razvoj digitalizacije i evropskih partnerstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Martinović: Za pet godina Nacionalne akademije za javnu upravu blizu 50.000 polaznika

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Nov.2022

BEOGRAD – Za pet godina rada Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), obuke je završilo 50.000 polaznika, izjavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović. „Posle samo pet godina od početka rada NAJU, zajedničkim snagama i partnerskim odnosom, uspeli...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.