Mars, Zemlja i Sunce za vikend savršeno poredjani

Izvor: Beta, 19.Maj.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mars, Zemlja i Sunce za vikend savršeno poredjani

Mars, Zemlja i Sunce za vikend će se nači na istoj liniji što se dogadja jednom u dve godine.U nedelju ujutro Zemlja će se naći na liniji izmedju Marsa i Sunca.Sada je Mars udaljen od Zemlje oko 77 miliona kilometara, koliko će otprilike biti i u nedelju. U ponedeljak 30. maja Mars će biti na oko 75,5 miliona kilometara od Zemlje, što je najmanje u više decenija.Ljubitelji astronomije će tokom juna moći da uživaju u posmatranju Marsa koji će biti svetliji i naizgled veći.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mars, Zemlja i Sunce za vikend savršeno poređani

Izvor: B92, 19.Maj.2016

Mars, Zemlja i Sunce za vikend će se naći na istoj liniji, što se događa jednom u dve godine...U nedelju ujutro Zemlja će se naći na liniji između Marsa i Sunca...Sada je Mars udaljen od Zemlje oko 77 miliona kilometara, koliko će otprilike biti i u nedelju. U ponedeljak 30. maja Mars će biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.