Marković: Iduće godine 1.000 studenata će videti Beč

Izvor: Press, 30.Dec.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Iduće godine 1.000 studenata će videti Beč

"Pre 12 dana (od 16. do 18.decembra) u Beč smo vodili 200 stdenata sa najvišim prosekom ocena, u martu iduće godine planiramo da odvedemo još 300 sa nižim prosekom ocena, a do kraja godine glavni grad Austrije u organizaciji Skupštine grada posetiće 1.000 studenata", istakao je Marković.
"Kada kažem sa nižim prosekom ocena, mislim na to da je možda neko imao nekih porodičnih problema, pa nije ostavrio veću ocenu, važno je da ispite daje na vreme i da na vreme završi fakultet", >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekao je Marković novinarima na tradicionalnom novogodišnjem koktelu.
Putovanja studenata se finansiraju od donacija, koje su ove godine za Jagodinu iznosile više od 500.000 evra.
"Zašto baš Beč, zato što je ovaj grad nedavno proglašen za najbolji grad na svetu za život, zato što nam je blizu, što Jagodina sa Bečom ima dobre političke, privredne i sportske odnose i što u Beču živi oko 150.000 Srba", objasnio je Marković.
"Hoćemo da se naši studenti razlikuju od drugih", istakao je Marković, koji je i narodni poslanik, i dodao da "neki u Evropu vode samo po 20 studenata, onih koji imaju dobre literarne radove, a tako su radile prethodne vlade".
U organizaciji Skupštine grada, Beč je posetilo 230 studenata i u februaru 2010. godine, samo tri meseca pošto je EU ukinula vize Srbiji.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.