Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2023, 11:57

Mapirano skoro 200 milijardi moždanih ćelija

Naučnici su mapirali skoro 200 milijardi moždanih ćelija, što uključuje više od 86 milijardi neurona i još 100 milijardi ćelija različitih tipova, saopštio je Američki institut za zdravlje na osnovu studija na kojima je radilo desetine istraživačkih centara iz celog sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mapirano 200 milijardi moždanih ćelija: Daće nam odgovore na pitanje šta nas čini ljudima

Izvor: B92, 13.Okt.2023

Naučnici su mapirali skoro 200 milijardi moždanih ćelija, što uključuje više od 86 milijardi neurona i još 100 milijardi ćelija različitih tipova, saopštio je Američki institut za zdravlje na osnovu studija na kojima je radilo desetine istraživačkih centara iz celog sveta..."The Brain Initiative"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.